Po
èetna stranica   Otkup Zlata   Otkupljujemo   O nama   Poslovni suradnici   Kontakti  
OTKUP ZUBNOG ZLATA
     U današnje vrijeme se u dentalnoj medicini koriste sve više moderni materijali, međutim do nedavno je zlato bilo glavni materijali korišten pri izradi mostova i kruna. Unatoč znatno skupljoj cijeni, zlato se u stomatologiji koristilo i koristi zbog svojih iznimnih svojstava i katkad estetske poželjnosti. Ono je kemijski inertno, nije alergen, a stomatolozima je lako raditi s njim.

     Kod zubnog zlata se ne radi o čistom - 24 karatnom zlatu, nego o zlatnoj leguri.  To je legura velike čvrstoće s osobito dobrim svojstvima lijevanja. Zubno zlato sadrži veći postotak zlata nego nakit, najčešće se radi o 20 karatnom zubnom zlatu, tj. legura sadrži 83,3% čistog zlata. To je slučaj ako je zubno zlato žarko žute boje, ako ima bjelkasti odsjaj, miješano je s platinom, te može biti 18 karatno ili manje. Prema tome je i cijena zubnog zlata viša od cijene zlatnog nakita.

     U stomatologiji se zlato koristi još od 700. g.pr.Kr. Etruščanski su „zubari“ koristili zlatnu žicu kako bi pričvrstili zamjenski zub za vilicu pacijenta. Do 1970-ih stomatologija je bila darežljiva sa zlatom, a onda su ga uvjetovano porastom cijene, počeli zamjenjivati drugi metali. U nekim dijelovima svijeta, posebno u istočnoj Europi, bivšim sovjetskim zemljama te središnjoj Aziji, zlatni zubi se nose kao simbol bogatstva.

     Zlatu i drugim plemenitim metalima je porasla vrijednost pa mnogi ljudi iskorištavaju visoke cijene i prodaju svoj neželjeni nakit i stari stomatološki rad. Stomatolozi vraćaju svojim  pacijentima stare krunice i stomatološke mostove, jer oni sadržavaju plemenite metale. Tako i za zubno zlato tvrtka ERGA MAX d.o.o. nudi najviše otkupne cijene!

           
 
 
 
099 585 0000
01 4813 076
Radićeva 11, Zagreb
info@ergamax.hr
 
 
KALKULATOR
vrsta zlata
količina (g)
Aktualne otkupne cijene na dan: 24.06.2018.
Početna - Otkup zlata - Otkupljujemo - O nama - Poslovni suradnici - Kontakt -Impressum - Admin - Statistika - OIB: 74554738045 - MB: 080747929
Otkup zlatnog nakita - Otkup lom zlata - Otkup zubnog zlata - Otkup dukata - Cijena zlata - Zlatne poluge - Rafinerija zlata